Wednesday, May 11, 2011

Rahsia Bantal!!

Apa yang ada pada bantal??bg sesetengah orang sebiji bantal sudah mencukupi utk menjadi alas buat tidur di waktu malam..
Tapi bg yang lain pula? 2biji,3biji kadang-kadang tu sampai 4biji bantal baru nak buleh lena..
Haaa mcm2 kerenah kan manusia nie..apakah rahsia yang ada pada bantal nie?
1) Memeluk bantal
 Mereka yang suka memeluk bantal biasanya berjiwa seni. Mereka mempunyai penghargaan yang tinggi terhadap lukisan, muzik dan sastera. Perasaan mereka halus dan jiwa mereka romantik. Kadangkala Ada yang boleh membaca peristiwa yang akan berlaku melalui mimpi. Mereka juga sangat prihatin terhadap kesusilaan.

2) Menggunakan Banyak Bantal
Mereka biasanya kurang kenyakinan. Dalam kehidupan seharian mereka memerlukan banyak pendamping. Mereka jarang membuat keputusan sendiri, sebaliknya mendapatkan pandangan orang lain.

3) Tidur dengan Satu Bantal
 Mereka bukan jenis mengada-ngada dan boleh menerima keadaan seadanya. Mereka juga membuat keputusan berdasarkan fikiran dan bukan nafsu semata-mata.

4) Meletakkan Bantal Di Bawah Kaki
 Mereka mempunyai sifat kurang baik. Mereka jarang bergaul dgn org ramai, malah kaku dalam pergaulan. Ini menyebabkan mereka cenderung bersifat egois. Mereka juga gemar menempuh jalan pintas untuk mencapai cita-cita. Mereka tidak suka berusaha.

5) Tidur Tanpa Bantal
 Mereka memiliki sifat percaya diri yang sangat tinggi. Kadangkala sifat percaya diri ini akhirnya akan membawa kepada sifat ego.

6) Tidak Punya Bantal
Kasihan betul... Pergi kedai belilah satu, bukanya Mahal pun..!! (hehe....)
* sumber mommyaisy

No comments:

Post a Comment